DIGNITANA
BESVIKNA ÖVER USA-NEJ TILL CPT-KOD FÖR SKALPKYLNING (OMS) (Direkt)

2018-06-20 07:11

STOCKHOLM (Direkt) Dignitana är besviket över att det amerikanska läkarförbundet American Medical Association (AMA) beslutat att inte införa CPT-kod som inkluderar kylning av hårbotten vid cytostatikabehandling.

Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Dignitana hade ansökt om en CPT-kod för att förenkla processen för patienten i dennes dialog med försäkringsbolag om ersättning för både cytostatikabehandlingen och kylning av hårbotten.

Försäkringsskydd för hårbottenkylning är ännu inte standardiserat i USA. De patienter som använder sig av Dignicap-systemet erhåller i dag ersättning från försäkringsbolagen för cancerbehandlingskostnaden inklusive kostnaderna för kylning av hårbotten sedan 2015 då DigniCap erhöll sitt FDA-godkännande.

"Även om vi är besvikna över resultatet av vår ansökan om att upprätta en ny CPT-kod för kylning av hårbotten som en del av cytostatikabehandlingen så respekterar vi AMAs beslut. Vi kommer fortsätta att tillhandahålla nödvändig dokumentation och data som efterfrågas för att hjälpa till med framtida bedömningar", skriver Dignitana i sitt pressmeddelande.

Även Paxman, som också arbetar med skalpkylning, kommenterade beslutet på tisdagen i ett eget pressmeddelande.

"Det här beskedet är givetvis tråkigt, men det är samtidigt inte oväntat då skalpkylning ännu är en relativt ny behandlingsform i USA. Det är dock viktigt att lyfta fram att AMA nu har kunskap om frågan, och inte ställer sig negativ till att införa en CPT-kod när patientunderlaget har blivit större", säger Paxmans vd Richard Paxman i det pressmeddelandet.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Dignitana - I dag

{point.key}

Paxman - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -