Appspotr
Appspotr rapporterar negativ nettoomsättning och ökad förlust i fjärde kvartalet (Finwire)

2018-06-20 13:35
Mjukvarubolaget Appspotr rapporterar en negativ nettoomsättning och ökad förlust i fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret, februari till april 2018, jämfört med samma period i fjol.

Nettoomsättningen blev -63 000 kronor (73 000).

Nettoomsättningen i det fjärde kvartalet var negativ. Det beror på att försäljning mot kortköp som aldrig gått igenom, felaktigt bokförts som intäkter under tidigare perioder. Summan på 83 000 kronor bokas därför bort i räkenskaperna i det fjärde kvartalet. Justerat för den posten uppgick alltså nettoomsättningen i det fjärde kvartalet till 20 000 kronor.

Rörelseresultatet, resultatet före skatt och nettoresultatet uppgick till -4,1 miljoner kronor (-3,2), motsvarande -0,34 kronor per aktie (-0,34).

Kassa och bank var på 8,0 miljoner kronor (7,4) per den 30 april. Kassaflödet från den löpande verksamheten blev -14,9 miljoner kronor (-16,2) för räkenskapsåret.

"Vårt fokus framåt är nu finslipa detaljer i portalen och att släppa in utvecklare. Eftersom kvalitet snarare än kvantitet är det viktigaste inom mjukvaruutveckling kommer vi att skynda långsamt och vara noggranna med vilka vi släpper in", kommenterar vd Patric Bottne i bokslutskommunikén.

"Vi ska också marknadsföra plattformen och för den sakens skulle säkrade vi under våren finansiering som täcker vårt behov av rörelsekapital fram till hösten. Vi hoppas att våra ansträngningar på marknadssidan kommer att ge synbara resultat i form av att vi offentliggör fler partners och gemensamma projekt under de kommande månaderna", fortsätter Patric Bottne.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Appspotr - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -