Allianz All China Equity AT-USD
Allianz All China Equity gick bättre än index i maj, aktieval inom konsument, industri och IT bidrog positivt (Finwire)

2018-06-18 12:52
Allianz All China Equity AT-USD gick bättre än fondens jämförelseindex under maj månad. Det framgår av en månadsrapport.

Fondteamet delger i en kommentar att den relativa överavkastningen var främst driven av aktieval inom konsument, industri och IT medan sektorallokering var mindre centralt för avkastningen.

En av de främsta bidragsgivarna under månaden var China International Travel Services, en butiksoperatör i Kina. Företagets främsta tillväxtdrivare är det ökande reseintresset hos den kinesiska befolkningen, både inrikes och utrikes. Den unika affärsmodellen och höga tillväxtpotentialen har gjort aktien populär hos internationella investerare.

Andra bidragsgivare under månaden var de två bryggeriföretagen Wuliangye Yibin och Sichuan Swellfun. Båda företagen uppges vara väl positionerade i medel- till lyxsegmentet, och därmed gynnas de av en ökad konsumtionstrend i landet.

Tre av de fem största negativa bidragsgivarna under månaden tillhör den finansiella sektorn, däribland bank och fastighetsföretag. Oro runt en försvagad global makrobild tyngde dessa innehav.

Inför framtiden ser fondteamet framför sig att den största händelsen för den kinesiska aktiemarknaden är att 233 kinesiska aktier ska inkluderas i MSCI:s jämförelseindex för tillväxtmarknader från och med första juni detta år. Även om påverkansgraden är liten bedöms händelsen vara startskottet på en längre resa där kinesiska aktier blir allt viktigare i globala index.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -