Alfred Berg Fastighetsfond Norden A
Alfred Berg Fastighetsfond Norden A steg med 1,6 procent under maj, bedömer att positiva faktorer för fastighetsbolagen kommer bestå under flera år (Finwire)

2018-06-18 12:35
Den aktivt förvaltade fastighetsfonden Alfred Berg Fastighetsfond Norden A steg med 1,6 procent under maj, vilket innebär att fonden stigit med 9,6 procent sedan årets början.

Under månaden har fonden utvecklats bättre än sitt jämförelseindex och enligt förvaltaren Jonas Andersson utmärkte sig innehaven i Trianon och Selvaag positivt med uppgångar på 23 respektive 11 procent. I den negativa vågskålen fanns innehaven i Lehto och Wihlborgs.

I förhållande till jämförelseindex bidrog en undervikt i Wallenstam och en övervikt i Trianon mest positivt.

Det har endast genomförts marginella förändringar i portföljen under månaden där vinsthemtagningar har gjorts i Atrium Ljungberg, Fabege, Stendörren och Kungsleden. Innehavet i Trianon har samtidigt i princip avyttrats. Istället har fonden ökat något i JM, Bonava, Pandox, Vicotria Park och Skanska.

Andersson bedömer att de faktorer som påverkar fastighetsbolagen positivt för närvarande, såsom lågräntemiljö och god efterfrågan från hyresgäster, kommer bestå under flera år.

Jonathan Furelid
jonathan.furelid@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Carnegie Fastighetsfon... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -