NORWEGIAN
RYANAIR HAR ALDRIG KOMMIT MED BUD ENL VD - BN (NY) (Direkt)

2018-05-24 15:17

(Tillägg på flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Direkt) Ryanairs vd Michael O'Leary säger att bolaget aldrig har lagt ett bud på Norwegian, varken före eller efter IAG kontaktade det norska flygbolaget.

Det uppger han till Bloomberg News.

Reuters skrev tidigare på torsdagen, med hänvisning till källor, att Ryanair närmat sig Norwegian med ett förslag om att köpa cirka 20 procent i bolaget förra året. Norwegians vd bekräftade att Ryanair visat intresse i fjol och att han då tog det till styrelsen, utan att nämna tidpunkt. Norwegians aktie steg efter uttalandena.

Nu säger Michael O'Leary till Bloomberg att Norwegian är "desperat att skapa" budintresse. Vidare rapporterar Reuters nu att en talesperson för det irländska flygbolaget nekar till att någon kontakt har tagits.

I höstas kom uppgifter om att Ryanair och Norwegian förde samtal om samarbete. Michael O'Leary sade då att hans Ryanair avbrutit diskussionerna på grund av osäkerhet kring Norwegians finansiella stabilitet, något han påpekat i media flera gånger sedan dess.

I april köpte anglo-iberiska flygbolagsägaren IAG nära 5 procent i Norwegian och det har sedan dess framkommit att IAG haft kontakt med Norwegian om ett eventuellt bud på hela bolaget men att det norska flygbolaget nobbat två gånger.

Michael O'Leary sade så sent som tidigare i veckan "att investera i Norwegian är som att försöka fånga en fallande kniv".

Strax efter klockan 15 hade Norwegians aktie backat till en uppgång om 1 procent, efter att ha stigit med nära 10 procent tidigare under torsdagen när den första Reuters-intervjun publicerades.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Norwegian Air Shuttle - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -