MR GREEN
"HAR BRA TRYCK I LÅDAN" - VD (Direkt)

2018-05-23 10:37

STOCKHOLM (Direkt) Mr Green, nu kort och gott MRG, har bra fart i sin verksamhet.

Det säger speloperatörens vd Per Norman i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt apropå sina nya prognoser, både på kortare och längre sikt inför onsdagens kapitalmarknadsdag.

"Det är ett bra tryck i lådan, precis som vi haft senaste kvartalen och vi ser att det fortsätter. Nu spår vi att vi växer intäkterna med minst 40 procent i år och 25 procent per år i snitt till 2020", säger han.

Per Norman påpekar att belastningen på ebitda-marginalen från förvärvet av Evoke Gaming om 7 miljoner euro i slutet av förra året kommer att avta under innevarande år.

"Den negativa påverkan kommer att minska kvartal för kvartal så där har vi en faktor som är viktig till varför vi är mer positiva än vad det första kvartalet visade", kommenterar han årets mål på runt 15 procents marginal att jämföra med första kvartalets 12 procent där Evoke-förvärvet tyngde med närmare 2 procentenheter.

Ebitda-marginalen väntas även uppehålla sig kring 15 procent under 2020 och framöver.

"Det blir bara viktigare och viktigare att bygga skala i branschen och då är intäktstillväxten avgörande. Dessutom kommer de totala spelskatterna att öka och då landar vi på 15 procents marginal även 2020 och framåt".

MRG är beredda på nya förvärv enligt Per Norman, köp på existerande marknader och mer specifikt mot digital marknadsföring är intressant.

"Vi tittar ganska brett, sen om det blir stort eller litet förvärv det är svårt att säga. Det ska passa, men vi är beredda att förvärva. Integrationen av Evoke har gått bättre än väntat".

Gällande sportbokslanseringen i Danmark väntar bolaget fortfarande på grönt ljus från danska myndigheter:

"Vi hoppas kunna komma i gång före fotbolls-VM där men det är inget som vi står och faller med eller som påverkar våra mål".

Livekasinospelet "live beyond live" från Net Ent kommer inom kort även att lanseras på desktop.

"Det kommer en ny version med uppdateringar som även kan köras på desktop alldeles strax, tidigare har vi bara haft den på mobil".

E-sport-samarbetet med Gamingzone beskriver Per Norman som ett spännande projekt men inget som är avgörande för bolagets finansiella mål.

"Det är en liten nisch men oerhört spännande med en gigantisk marknad om man lyckas", sammanfattar han e-sportsatsningen.

Han upprepar att det innevarande, andra, kvartalet kommer att vara ett marknadsföringsintensivt kvartal på grund av sommarens fotbolls-VM.

"Vi kommer att trycka på under det andra kvartalet som vi sagt tidigare och sen kommer marknadsföringsandelen av intäkterna att sjunka under det andra halvåret".

Beträffande det intensiva nyhetsflödet på reglerings-fronten lyfter han fram USA-beskedet förra veckan som klart positivt där enskilda delstater i princip tillåts legalisera sportspel. Beskeden från Norge om en uppmaning om DNS-blockering samt Storbritannien som flaggar för höjd spelskatt kommenterar han:

"Vi har hela tiden trott på att vissa marknader som exempelvis Norge kommer att bjuda på en guppig resa medan beskedet från USA är enormt spännande för hela branschen".

Mr Greens aktie hade vid 10.30-tiden på onsdagen stigit närmare 7 procent.

"Det är positivt att bolaget bekräftar den vändning som vi sett under senare tid. De nya målen är bevis på just detta och troligen därför handlar marknaden upp aktien", kommenterar Kristoffer Lindström på Redeye kursuppgången på onsdagsförmiddagen till Nyhetsbyrån Direkt.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -