ODIN Finland C
Odin Finland C steg med 8,1 procent i april, ökade innehaven i Ponsse och Nokia (Finwire)

2018-05-21 12:46
Odin Finland steg med 8,1 procent i april månad, vilket medför att fonden har stigit med 12,8 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Under månaden har fonden ökat sina innehav i Ponsse och Nokia. De innehav som bidrog starkast till avkastningen under månaden var Metsa Board och Metso.

I sin månadskommentar nämner förvaltaren Truls Haugen ett par företagshändelser som hamnat i fokus under månaden. Dels var det Amer Sports köp av klädmärket Peak Performance, som man menar passar väl in i Amers tillväxtstrategi, dels positiva kvartalsrapporter från Ponsse och Stora Enso som man tycker imponerade.

"Kvartalets starkaste resultat stod utan tvekan Ponsse och Stora Enso för. För Ponsses del gick försäljningen upp med 34 procent och rörelseresultatet med 20 procent. Stora Ensos produktpriser genomgår en kraftig uppgång. Dessutom svänger lönsamheten rejält till det bättre när det gäller driftsättningen av den nya pappersmaskinen i kinesiska Beihai", skriver förvaltaren.

Vid månadens utgång var fondens största positioner Sampo, Huhtamaki och Kone.

Jonathan Furelid
jonathan.furelid@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -