Viking Fonder Sverige
Viking Fonder Sverige steg med 6,2 procent i april, fortsatt defensiv hållning (Finwire)

2018-05-18 14:57
Viking Fonder Sverige A steg med 6,2 procent under april, vilket innebär att fonden ökat med 9,8 procent sedan årets början. Det framgår av en månadsrapport.

I en kommentar skriver förvaltaren Markus Linnes att månaden började volatilt och i negativa termer som en konsekvens av ökade geopolitiska risker, vilket ledde till ett stigande oljepris. Dessa risker har av investerare fått balanseras av de kvartalsrapporter som kommit in, enligt förvaltaren.

"I takt med att dessa rapporter har visat sig överraska på uppsidan så har fokus flyttats från riskerna till att mer handla om bolagens rapporter vilket under den senare delen av månaden visade sig i aktiekurserna som steg", uppger Linnes och fortsätter.

"Framgent tror vi dock att fokus kommer att flyttas från bolagsrapporterna till att återigen handla om konjunkturen och inflationsförväntningarna. Vi står fortfarande inför en situation där USA visar styrka konjunkturmässigt medan den inte alls är lika stark i Europa. Detta får, som vi tidigare varit inne på, konsekvens på de olika regionernas penningpolitik."

Förvaltaren uppger sig vara mycket nöjd med månadens utveckling givet att fonden haft en fortsatt defensiv hållning. Vid månadens utgång var fondens största innehav AstraZeneca, SOBI och Elekta.

Jonathan Furelid
jonathan.furelid@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -