Star Vault
Star Vault tappar intäkter och ökar förlusten i första kvartalet (Finwire)

2018-05-18 14:05
Spelutvecklingsbolaget Star Vault redovisar lägre intäkter och ökad förlust i första kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol.

Nettoomsättningen backade till 0,4 miljoner kronor (0,5), en minskning med 20 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet, resultatet före skatt och nettoresultatet uppgick till -0,4 miljoner kronor (-0,1). Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (0,00).

Kassa och bank var på 2,0 miljoner kronor (4,5) per den 31 mars. Kassaflödet från den löpande verksamheten blev -0,3 miljoner kronor (0,0) i första kvartalet. Styrelsen bedömer att kassan räcker för att täcka likviditetsbehovet för de kommande tolv månaderna.

"Under första kvartalet har vi släppt en ny magiskola i Mortal Online samt ett antal förbättringar i säkerhet och optimeringar av spelservern. Vi har också påbörjat ett viktigt arbete med att ge alla nya spelare en bättre spelupplevelse och på ett lättare sätt komma in i spelet via en speciell nybörjarö. På denna ö börjar alla nya spelare och dom kan välja att spela här så länge dom vill för att lära sig spelet på ett mer effektivt och roligt sätt. Då vi kan se att vi har ett antal nya spelare dagligen så är det viktigt att vi nu kan hantera starten bättre för dem för att få en ökande spelbas. Det är ett stort arbete som har påbörjats som vi planerar ha färdigt till slutet av 2018. Med flertalet verktyg som implementeras under de senaste månaderna har vi en bättre översikt över nya spelare", kommenterar vd Henrik Nyström i delårsrapporten.

"Det har gjorts stora steg med utvecklingen av Kitten´d och vi har tagit fram en plan som vi tycker är optimal för släpp av spelet via ett antal stora plattformar. Vi har en early access planerad till juni 2018 vilket kommer ge oss en god uppfattning om när vi kommer att kunna släppa Kitten´d och hur detta kommer ske olika steg för de olika plattformar", fortsätter Henrik Nyström.


[Tabell 1]

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Star Vault B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -