STAR VAULT
RÖRELSEFÖRLUST ÖKADE TILL 0,45 MLN KR (0,11) (Direkt)

2018-05-18 14:14

STOCKHOLM (Direkt) Spelutvecklingsbolaget Star Vault, som handlas på Aktietorget, redovisar en nettoomsättning på 0,38 miljoner kronor (0,54) i det första kvartalet 2018. Rörelseresultatet blev samtidigt -0,45 miljoner (-0,11).

Det framgår av rapporten.

Utvecklingsutgifterna under kvartalet uppgår till 0,44 miljoner kronor (0,54). De aktiverade utvecklingsutgifterna avser främst utgifter för vidare utveckling av funktioner i spelet Mortal Online samt nyutveckling av spelet Kitten´d.

"Det har gjorts stora steg med utvecklingen av Kitten'd och vi har tagit fram en plan som vi tycker är optimal för 'släpp' av spelet via ett antal stora plattformer. Vi har en early access planerad till juni 2018 vilket kommer ge oss en god uppskattning om när vi kommer kunna släppa Kitten'd och hur detta kommer ske i olika steg för de olika plattformerna", heter det i rapporten.

Star Vaults huvudsakliga produkt är spelet Mortal Online och här uppger bolaget att antalet månadsabonnemang under första kvartalet 2018 är lägre än fjärde kvartalet 2017.

"Under Q1 har vi släppt en ny magiskola i Mortal Online samt ett antal förbättringar i säkerhet och optimeringar av spelservern. Vi har också påbörjat ett viktigt arbete med att ge alla nya spelare en bättre spelupplevelse/…/ Då vi kan se att vi har ett antal nya spelare dagligen så är det viktigt att vi nu kan hantera starten bättre för dem för att få en ökande spelarbas. Det är ett stort arbete som har påbörjats som vi planerar ha färdigt till slutet 2018", skriver bolaget.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Star Vault B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -