Öhman Grön Obligationsfond
Öhman Grön Obligationsfond steg med knappt 0,2 procent i april, allokering till BB-segmentet gav stark avkastning (Finwire)

2018-05-18 14:12
Räntefonden Öhman Grön Obligationsfond steg med cirka 0,2 procent i april, vilket medför att avkastningen sedan årsskiftet summerar till knappt 0,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I en månadskommentar skriver fondförvaltaren Erika Wranegård att avkastningen kommer främst från fastighetssektorn och räntebenet.

"Fondens strategi att allokera till BB-segmentet och hitta ratingkandidater levererade stark avkastning under april. Castellum tog officiell rating och Kungsleden tickade attraktiv carry till fonden. Tillsammans stod de två innehaven för en tredjedel av fondens avkastning under månaden", skriver Erika Wranegård.

Under månaden tillkännagav japanska shippingbolaget NYK att de tittar på att emittera
en grön obligation, vilket blir världens första gröna shipping-obligation.

"Att fler emittenter, inom skilda sektorer och ratingkategorier emitterar grönt är en mycket positiv utveckling på gröna marknaden", skriver Erika Wranegård.

Per utgången av månaden var de största obligationsinnehaven utgivna av Volvofinans, Ifc och Swedbank med portföljvikter om cirka 6,1, 5,0 respektive 5,0 procent.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Öhman Grön Obligations... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -