Öhman FRN-fond
Öhman FRN-fond steg knappt 0,2 procent i april, Castellum bidrog till fina utvecklingen (Finwire)

2018-05-18 14:11
Räntefonden Öhman FRN-fond steg knappt 0,2 procent i april, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till cirka 0,4 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period stigit med knappt 0,2 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I en förvaltarkommentar skriver Ulrika Lindén att april var en relativt lugn månad på svenska ränte- och kreditmarknaden. Riksbanken lämnade räntan oförändrad vid mötet i april och sköt på första räntehöjningen från september till december, vilket var i linje med marknadens förväntningar. Svenska kreditspreadar var i stort sett oförändrade under månaden

Hon uppger vidare att Castellum, som var fondens största bet och som skaffade rating i april, bidrog till den fina utvecklingen under månaden.

"Oron för minskad stimulans från ECB och Riksbanken finns fortfarande kvar men
Riksbankens beslut att skjuta på räntehöjningen var positiv", skriver Ulrika Lindén.

De största obligationsinnehaven var utgivna av Kinnevik, DnB och Kungsleden med portföljvikter om cirka 1,8, 1,7 respektive 1,6 procent.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Öhman FRN A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -