Nanologica
Nanologica licensierar ut en del av sin teknikplattform till INIM Pharma (Finwire)

2018-05-16 08:40
Life science-bolaget Nanologica licensierar ut en del av sin teknikplattform till INIM Pharma, ett bolag som startats av HealthCap. Bolaget är inriktat på vissa terapiområden. Nanologica får ett mindre ägande i bolaget, en ersättning på 2 miljoner kronor som utfaller när bolaget finansierats upp, 1 miljon kronor för varje projekt som går in i klinisk fas, samt ersättning för utvecklingsarbete åt det nya bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Licensavtalet är Nanologicas första och avser användning av teknikplattformen tillsammans med tre läkemedelsklasser. Nanologica har tidigare genomfört projekt åt ett 15-tal läkemedelsbolag som utvärderat teknikplattformen. Under 2016 inriktade Nanologica sitt arbete inom drug delivery till områden där plattformen visat sig vara mest lämpad. Sedan dess har ytterligare projekt genomförts, varav ett fortgår. Nanologica har också beslutat att starta ett eget projekt baserat på teknologin.

"Avtalet med INIM Pharma markerar en viktig milstolpe för Nanologica och vår plattform inom drug delivery. INIM Pharma arbetar efter en konkret plan för att ta åtminstone ett, men sannolikt flera projekt in i klinik, vilket innebär att vi utöver ersättningar också får helt nya och affärsmässigt värdefulla data", säger Nanologicas vd Andreas Bhagwani.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Nanologica - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -