TELEKOM
USA ÖVERVÄGER RESTRIKTIONER FÖR KINESISKA BOLAG (Direkt)

2018-05-03 06:40

STOCKHOLM (Direkt) Trump-administrationen överväger en exekutiv åtgärd som skulle begränsa vissa kinesiska företags möjligheter att sälja telekommunikationsutrustning i USA, baserat på oro för den nationella säkerheten.

Det skriver Wall Street Journal och hänvisar till flera källor, som uppger att åtgärden kan komma i form av en exekutiv order från Vita huset, möjligtvis de kommande veckorna.

Åtgärden, om den inträffar, skulle representera en betydande upptrappning av den växande fejden mellan USA och Kina beträffande teknologi och telekommunikation. De berörda företagen skulle sannolikt inkludera Huawei och ZTE Corp, två av de världsledande tillverkarna av telekommunikationsutrustning.

Pentagonföreträdare uppgav tidigare i veckan att de är på väg att stoppa försäljningen av telefoner tillverkade av de två företagen på amerikanska militärbaser världen över. USA är oroade över att Peking kan beordra tillverkare att hacka produkterna de tillverkar för att spionera eller påverka kommunikation. Huawei och ZTE har uppgett att detta aldrig skulle hända.

Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Ericsson B - I dag

{point.key}

Nokia Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -