Nuevolution
Nuevolution får positiva resultat i djurstudie (Finwire)

2018-04-26 14:41
Nuevolution har fått ytterligare positiva data från en preklinisk musmodell som stödjer effekten hos sin Ror γt-kandidat inom inflammatoriska tarmsjukdomar, såsom Crohns sjukdom och ulcerös kolit. Det framgår av ett pressmeddelande.

I den aktuella musstudien inducerades koloninflammation och sårbildning genom adoptiv överföring av proinflammatoriska T-celler från en frisk givare till en immunnedsatt mottagare som inte kunde undertrycka aktiva T-celler och därmed framkalla ett kliniskt tillstånd som efterliknar tarmsjukdomen IBD i människa.

Föreningen doserades oralt två gånger dagligen vid 30 eller 100 milligram testförening per kilo kroppsvikt, och gav en proportionell dosförbättring av sjukdomsaktivitetsindexet såväl som inflammation och sårbildning i tjocktarmen, uppger bolaget. De kliniska förbättringar som observerades med användning av RORγt-hämmaren vid den högsta dosen var antingen i nivå med eller överlägsen alternativa behandlingar.

"Dessa positiva data, erhållna från den jämförbara prekliniska modellen för IBD, ligger väl i linje med tidigare data från de kemiska IBD-modellerna och ger ytterligare stöd för effektiviteten av Ror γt-kandidatföreningen och dess potentiella framtida kliniska tillämpning inom IBD", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -