NORDEN
UPPÅT, NORWEGIAN LYFTER, VINX 30 +1,0% (Direkt)

2018-04-26 17:21

STOCKHOLM (Direkt) De nordiska börserna steg i torsdagshandeln där samlingsindexet Vinx 30 ökade 1 procent till nivån 925.

Oslobörsens OBX-index avancerade kraftigt och var upp över 3 procent, vilket är den största procentuella ökningen sedan januari 2016.

Norwegian steg 17,7 procent efter att ha släppt kvartalsrapporten samt kommenterat intresset från flera bolag om eventuellt uppköp.

I kvartalsrapporten sade Norwegian att bolaget fått flera förfrågningar efter att det kungjorts att IAG förvärvat 4,6 procent av aktierna i Norwegian. Det är inte bara IAG som uttryckt ett intresse att köpa, andra bolag har också uppvaktat bolaget.

"Allt är till salu om priset är rätt", sade vd Björn Kjos, men tillade att styrelsen inte kommer att rekommendera aktieägarna att sälja till nuvarande kurs.

I Helsingfors var OMXH25-indexet upp 1,4 procent.

Oljebolaget Neste steg 16,7 procent efter att redovisat ett högre justerat rörelseresultat än väntat. Det justerade rörelseresultatet för det första kvartalet landade på 410 miljoner euro, väntat här var 363 miljoner. Rörelseresultatet lyftes bland annat av den starka tillväxten i förnybara produkter.

Sämre gick det för ståltillverkaren Outokumpu efter rapporten som visade ett justerat ebitda-resultat för det första kvartalet som var 2,8 procent lägre än analytikers förväntningar. Vidare, var bolagets prognoser för det andra kvartalet till en besvikelse vilket fick aktien att backa 12,3 procent.

Köpenhamnbörsens OMXC25-index ökade 1,2 procent.

Energibolaget Örsted steg 5,4 procent efter att ha justerat upp förväntningarna för helåret. Utöver detta visade kvartalsrapporten att vinsten ökat i jämförelse med motsvarande period föregående år.

Sofia Sörensen +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt


Norwegian Air Shuttle - I dag

{point.key}

Outokumpu Oyj - I dag

{point.key}

Ørsted - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -