JPM Latin America Equity A USD
JPM Latin America Equity A USD sjönk med 3,6 procent i mars, övervikt mot konsumentsektorn tyngde (Finwire)

2018-04-26 13:20
JPM Latin America Equity A USD sjönk med 3,6 procent i mars, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 4,8 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period stigit med åtta procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondteamet skriver i en kommentar att volatiliteten har ökat på aktiemarknaden, till stor del hänförligt till ökade handelsspänningar, oro runt räntehöjningstakten i USA och bolagsspecifika nyheter.

I Latinamerika ser man framför sig en gradvis återhämtning hos den brasilianska ekonomin, där presidentvalen i Brasilien och Mexico har visat sig vara de främsta drivarna för respektive aktiemarknader i år. Hittills verkar marknaderna inte vara bekymrade kring potentiella utfall av valen.

Fondens övervikt mot konsumentsektorn hade en negativ påverkan på avkastningen under månaden. Innehavet i utbildningsföretaget Kreton var också en negativ bidragsgivare under månaden.

I den positiva vågskålen återfinns innehavet i det brasilianska uthyrningsföretaget Localiza som var bland de främsta bidragsgivarna under månaden. Även undervikten mot det brasilianska gruvföretaget Vale var en relativ bidragsgivare under månaden.

Under månaden har man minskat sin position i Cielo, Brasiliens största kreditoperatör. På medellång sikt ser man framför sig att marknadsmiljön har blivit tuffare för bolaget, mot bakgrund av ökad konkurrens och regleringsförändringar.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

JPM Latin America Equi... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -