JPM Global Bond Opportunities sjönk med 0,6 procent i mars, ser positivt på europeisk high yield framöver (Finwire)

2018-04-26 13:20
JPM Global Bond Opps A (acc) EUR backade med cirka 0,6 procent i mars, vilket medför att fonden tappat cirka 0,9 procent sedan årsskiftet. Fondens jämförelseindex har under samma period sjunkit med drygt 0,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondteamet skriver i en kommentar att spreadar för high yield-segmentet har ökat vilket har påverkat tillgångsklassen under månaden, med utflöden som följd. Man bedömer dock att hälsan hos företagen är fortsatt väldigt stark.

En positiv bidragsgivare under månaden var tillväxtmarknadsskulder, med bidrag från Ryssland och Indonesien. Detta trots ökade diplomatiska spänningar för det förstnämnda landet. Även utsikterna för Sydafrika har fortsatt att förbättras.

Framgent tror fondteamet att centralbanker kommer fortsätta med sin normalisering av räntorna, och man fortsätter att hantera durationsrisk genom att hålla korta positioner i statsskuldsväxlar.

Man ser även värden på andra områden av kreditmarknaden, särskilt det europeiska high yield-segmentet.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -