JPM Europe Select Eq Pls A perf (acc) EUR
JPM Europe Select sjönk med 2,6 procent i mars, ser ingen omedelbar oro runt europeiska ekonomin (Finwire)

2018-04-26 13:22
JPM Europe Select A perf (acc) EUR sjönk med 2,6 procent i mars, vilket medför att fonden har tappat drygt 4,5 procent sedan årsskiftet. Fondens jämförelseindex har under samma period backat med 4,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondteamet skriver i en kommentar att investeringsatmosfären har blivit mer komplex då marknader tar hänsyn till de potentiella skadorna av ett internationellt handelskrig. Rent generellt är bedömningen dock från fondteamets håll att marknaden fortfarande ser hälsosam ut.

Den ekonomiska förbättringen i Europa understödjs av fallande arbetslöshetssiffror och ökade förtroendesiffror på konsumentsiffror.

Vidare bedöms räntorna inte vara på nivåer som är grund till oro. Tillväxten i den europeiska ekonomin har absolut passerat accelerationsfasen, men tillägger att man inte har några omedelbara farhågor runt hälsan hos den europeiska ekonomin. Vidare bedöms värderingarna inte vara farligt höga.

Positiva bidragsgivare under månaden var innehav i bland annat retailsektorn. I den negativa vågskålen återfinns innehav i hälsovårdssektorn och övervikten mot mediabolag.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -