BULTEN
RESULTAT 1 KV BEKRÄFTAR TILLVÄXTFAS ENLIGT VD (Direkt)

2018-04-26 13:47

STOCKHOLM (Direkt) Fästelementtillverkaren Bultens resultat för det första kvartalet bekräftar att bolaget är inne i en ny tillväxtfas. Det skriver vd Tommy Andersson i rapporten för det första kvartalet och spinner därmed vidare på kommentarer i bokslutsrapporten.

"Ökningen är en effekt av upprampning av tidigare kommunicerade kontrakt samt genomfört större modellskifte hos kund som nu är i full produktionstakt", skriver han nu.

Bulten rapporterar en omsättningsökning med nästan 10 procent till 853 miljoner kronor för det första kvartalet, jämfört med samma period i fjol. Rörelseresultatet ökade knappt 8 procent till 67 miljoner kronor.

Framöver ser det fortsatt starkt ut, enligt vd:n.

"Bultens långsiktiga tillväxtmöjligheter ser goda ut med inkommande volymer från tidigare kommunicerade kontrakt till ett årligt värde om drygt en halv miljard kronor i full produktionstakt år 2020. Dessutom är utvecklingen mot fler hybrid- och elbilar gynnsam för oss då det kommer att krävas fler fästelement per bil beroende på nya materialval och drivlinor. Vi bedömer också att vi har fortsatt goda förutsättningar att vinna nya affärer", sammanfattar han framtidsutsikterna.

Enligt LMC Automotives senaste prognos från det första kvartalet 2018 väntas europeisk produktion av lätta fordon öka med 1,8 procent och av tunga kommersiella fordon med 4,6 procent för 2018.

"Viktat för Bultens exponering innebär det en ökning med 2,2 procent för motsvarande period", uppger bolaget.

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Bulten - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -