TOBII
FULL KRAFT I TECH TROTS CHEFSTAPP, MÅLEN INTAKTA - VD (Direkt)

2018-04-19 12:59

STOCKHOLM (Direkt) Ögonsensorbolaget Tobii kommer att driva sitt affärsområde Tobii Tech med full kraft trots att affärsområdeschefen Oscar Werner slutar, för att bli vd för CLX Communications. De uppsatta målen för Tobii Tech är intakta.

Det säger Tobiis vd Henrik Eskilsson till Nyhetsbyrån Direkt.

Henrik Eskilsson beskriver tappet som "tråkigt" men är inte orolig för att utvecklingen inom Tobii Tech, med verksamhet inriktat mot teknikintegration i volymprodukter, tappar fart.

"Jag tror inte att det är någon direkt risk för att vi tappar momentum. Vi kommer att köra i full fart, affärsområdet befinner sig i en jättespännande fas just nu", säger han.

Oscar Werner stannar som Tech-chef till i augusti och sedan går Tobiis vd Henrik Eskilsson in som en interimslösning.

"Oscar har gjort ett jättebra jobb på Tobii, först inom Tobii Dynavox och sedan inom Tobii Tech. Samtidigt har vi en stark och bred organisation inom Tobii Tech, med stor kompetens och drivkraft."

Ledningsstrukturen inom Tobii bygger på att vd Henrik Eskilsson ska kunna gå in tillfälligt som affärsområdeschef. Han är nära involverad i Tobii Techs verksamhet, känner kunder och partners och kan affären, påpekar han själv med tillägget att det inte är någon långsiktig lösning.

"Långsiktigt vill vi ha en riktig 'rockstar' för den rollen. Det behöver vara en internationellt erfaren person som kan teknik och konsumentelektronik", säger han.

Har ni några kandidater?

"Det är för tidigt att uttala oss om det. Vi har många kontakter och känner många i branschen, men vi vill genomföra en noggrann rekryteringsprocess", säger han.

Chefsbytet är inget som ändrar den plan som är lagd för Tobii Tech. Det finansiella delmålet att Tobii Tech ska nå lönsamhet under 2021 kvarstår.

"Absolut, jag tror jättestarkt på den plan vi har i Tobii Tech. Vår strategi och de mål vi har står fast."

Han uppger att aktiviteten i marknaden, framförallt kring VR, är hög och den förstärks för varje dag som går.

"Vi rör oss framåt i utvecklingsprojekten och vi kämpar ordentligt med att hinna möta efterfrågan från de absolut viktigaste kunderna som vi prioriterar."

Hur många VR-projekt driver ni nu?

"Vi är inne och jobbar i fler än fem stora utvecklingsprojekt tillsammans med viktiga kunder och partner, men sedan finns det ett batteri med olika projekt och diskussioner som vi är involverade i."

Henrik Eskilsson står också fast vid bedömningen att de första VR-produkterna med Tobiis ögonsensorteknik lanseras i slutet av 2018 eller under 2019.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Tobii - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -