PARADOX
OVANLIGT LÅGT STEAM-BETYG FÖR SURVIVING MARS (NY) (Direkt)

2018-03-19 13:35

(Tillägg: kommentarer från Paradox stycke fem och åtta)

STOCKHOLM (Direkt) Paradox senaste spelsläpp, förläggartiteln Surviving Mars, har så här långt ett för bolaget ovanligt lågt omdöme på den digitala distributionsplattformen Steam.

Av de hittills 1.395 omdömen som lämnats är 64 procent positiva, vilket helt klart gör Surviving Mars till en av de sämst mottagna Paradoxtitlarna på flera år (se bild nedan).

Surviving Mars släpptes i torsdags eftermiddag så det är fortfarande "early days", men i takt med att basen växer minskar möjligheten till att omdömet förändras. Under det första dygnet, när några hundra omdömen kommit in, var ungefär 70 procent positiva till spelet.

Mottagandet bland spelrecensenterna sticker dock inte ut på samma sätt. Enligt webbplatsen Metacritics sammanställning av 21 kritikeromdömen får pc-versionen av Surviving Mars metascore 80 av 100, vilket kan anses vara ett högt betyg.

"Vi använder alltid användarfeedback som en värdefull källa både för uppdateringar, förbättringar och planering av kommande innehåll. Nu ser vi fram emot att fortsätta bygga Surviving Mars tillsammans med våra spelare. Samtidigt är vi mycket glada över kritikernas goda mottagande", säger Paradox finanschef Alexander Bricca i en skriftlig kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

För Paradox storsäljare från 2015, Cities: Skylines, ligger metascore på 85, men å andra sidan har Stellaris från 2016, som sålts i över 1,5 miljoner exemplar, metascore 78.

Surviving Mars har sedan i torsdags legat högt på Steams globala topplista, men hur försäljningen utvecklat sig mer i detalj finns inga officiella uppgifter om. Enligt Steamspys senaste uppdatering har ungefär 95.000 pc-spel sålts, men den uppgiften ska tas med en nypa salt.

"Surviving Mars är vår första sim ship (lansering samtidigt på flera plattformar, i detta fall pc/Mac/Linux, PS4, Xbox One). Hittills är vi mycket nöjda med försäljningen. Vi kommenterar dock aldrig inofficiella säljsiffror", uppger Alexander Bricca.

Surviving Mars har utvecklats av spelstudion Haemimont Games och är lanserat till pc, Playstation 4 och Xbox One.

Vilka planer Paradox och Haemimont har för Surviving Mars i form av kommande expansioner återstår att se. Paradox vd Fredrik Wester twittrade i fredags att han såg fram emot "kommande uppdateringar".

Bild: Urval omdömen på Steam för tidigare Paradox-titlar

image

Källa: SteamParadox Interactive - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -