DOMETIC
MORGAN STANLEY SER ÖVERHETTAD AMERIKANSK RV-MARKNAD (Direkt)

2018-03-19 11:08

STOCKHOLM (Direkt) Morgan Stanley bedömer att analytikernas snittförväntningar på Dometic är för optimistiska, givet de risker som finns gällande bolagets försäljning och marginaler.

Det framgår av en analys daterad på måndagen där investmentbanken nedgraderar Dometic till undervikt (jämvikt), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare.

"Vi ser en 5-11-procentig risk jämfört med konsensus för resultatet 2018/2019 givet att den amerikanska RV-marknaden (husbilar, reds anm) är överhettad, befarad press på kundernas finansiering och negativa råmaterialeffekter", skriver Morgan Stanley.

Nuvarande lagernivåer hos de amerikanska RV-försäljarna indikerar förväntningar om en marknadstillväxt kring "mid-teens" för 2018. Detta på en marknad som redan har växt i en 15-procentig genomsnittlig årlig takt under perioden 2009-2017, påpekar Morgan Stanley.

Vidare räknar Morgan Stanley med att ökade kostnader tynger Dometics marginal med 50 baspunkter under helåret 2018 och tror att bolaget har begränsade möjligheter att genomföra prishöjningar för att kompensera för detta.

Morgan Stanley står fast vid riktkursen 77 kronor för Dometic, som handlades ned 2,9 procent till 80:80 kronor på Stockholmsbörsen vid 10.45-tiden på måndagen.

Graf över Dometics kursutveckling de senaste tolv månaderna:

Källa: Infront

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Dometic Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -