NORWEGIAN
FALLER EFTER LÄGRE KABINFAKTOR I JANUARI (Direkt)

2018-02-06 09:28

STOCKHOLM (Direkt) Norwegianaktien föll mer än ett kraftigt försvagat börsindex i Oslo efter att ha presenterat sina trafiksiffror för januari.

Där redovisade flygbolaget att passagerartrafiken steg med 29 procent i januari jämfört med januari 2017 och en kapacitetsökning på 30 procent, men en kabinfaktor som minskade med 1 procentenhet till 82 procent.

"Det var lägre än vårt estimat på 85 procent och konsensus på 83,4 procent", skriver Pareto, som påpekar att yielden på 0:32 norska kronor dock var i linje med analyshusets och marknadens förväntningar.

"Det är solitt enligt vår syn givet 3 procents utspädningseffekter", skriver Pareto och räknar sig via ändrade flygsträckor och valutaeffekter fram till att de underliggande biljettpriserna var i sort sett oförändrade under januari, som typiskt sett är en svag månad för flygbolagens turisttrafik.

Norwegian, som lämnar bokslut den 15 februari, var ned 6,6 procent strax före klockan 9.30 på tisdagen. Oslobörsens OBX-index var samtidigt ned 2,9 procent.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Norwegian Air Shuttle - I dag

{point.key}

SAS - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -