NEW YORK
BLANDADE RÖRELSER PÅ FREDAGEN, S&P 500 +0,1% (Direkt)

2018-01-19 18:02

STOCKHOLM (Direkt) Nasdaq och S&P-500 stiger på fredagen när marknaden tonar ned hotet med en nedstängning av federal verksamhet. Vid 18-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,2 procent till nivån 25.953. Det bredare S&P 500 steg 0,1 procent till 2.800. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,2 procent till 7.312.

Representanthuset antog sent på torsdagskvällen en förlängning av finansieringen av den federala verksamheten till den 16 februari. Förslaget har inte godkänts ännu av senaten.

"Marknaden ser ut att se det här som en oväsentlig händelse, även om vi ser lite högre volatilitet senaste dagarna", sade Bill Northey vid US Bank Wealth Management, enligt Reuters.

IBM backar 3,9 procent i spåren av kvartalsrapporten som släpptes efter torsdagens stängning. Justerat resultat och försäljning var något över förväntan, men det räckte inte för aktien efter att prognosen för helårsvinsten var sämre än marknaden hade väntat sig.

American Express sjönk 2,6 procent efter att bolaget visade förlust på kvartalsbasis för första gången på 26 år och uppgav att de inte skulle återköpa aktier under kommande halvåret till följd av skattereformens effekter.

Halvledarbolagen AMD och Nvidia steg 1,2 respektive 2,7 procent efter optimism inför kommande rapporter. Analytiker på Mizuho släppte en rapport som menar på att pristrenden är stark.

Den amerikanska tioårsräntan steg 1 punkt till 2,63 procent.

Malcolm Winbo +46 8 5191 7934

Nyhetsbyrån Direkt


American Express - I dag

{point.key}

IBM - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -