Isofol Medical
Yield Life Science delar ut nästan hela innehavet i Isofol Medical (Finwire)

2018-01-18 10:14
Styrelsen i investeringsbolaget Yield Life Science föreslår utdelning av nästan hela innehavet i Isofol Medical till aktieägarna. Utdelningen ska beslutas på årsstämman den 26 februari och kallelsen till årsstämman publiceras den 29 januari. Förslaget innebär att för var sextonde aktie i Yield Life Science ges rätt till en aktie i Isofol Medical. Det framgår av ett pressmeddelande.

Yield Life Science äger idag motsvarande cirka 3 procent av aktiekapitalet i Isofol Medical. Innehavet i Isofol Medical är enda tillgången i Yield Life Science.

"Yield Life Science har aktivt arbetat med Isofol Medical sedan 2008. Nu ser vi att bolaget är på rätt väg när det gäller att kunna registrera bolagets läkemedelskandidat Modufolin. Det är därför naturligt att Yields aktieägare har ett direkt ägande i bolaget", säger Tommy Marklund, ordförande i Yield Life Science.

Om årsstämman bifaller förslaget till utdelning, minskar Yield Life Science innehav i Isofol Medical från 969 251 aktier till 33 470 aktier. Yield Life Science kan därefter bli föremål för en strukturaffär eller avveckling av verksamheten, vilket en bolagsstämma i så fall beslutar om.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Isofol Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -