STILLFRONT
GOODGAMES HAR FLERA SPEL I PIPELINE FÖR 1H 2018 (Direkt)

2017-12-07 10:23

STOCKHOLM (Direkt) Goodgame Studios, som Stillfront köper för 270 miljoner euro, har flera spel i pipeline baserat på bolagets två största spel-IP Goodgame Empire och Big Farm.

Det framkom på torsdagens telefonkonferens.

Spelet Big Farm Mobile Harvest mjuklanserades i oktober och hade drygt två veckor senare 1,8 miljoner registrerade användare. Företrädaren, webbspelet Big Farm som släpptes för ungefär fem år sedan, har 51 miljoner användare.

Inför mobillanseringen väntade sig Goodgames en viss kannibalisering på webbspelet, men effekten har visat sig vara den omvända.

"Något överraskande har vi kunnat konstatera att lanseringen av mobiltiteln faktiskt ökat intresset för webbtiteln", sade Goodgames vd Kai Wawrzinek.

Det tyska spelutvecklingsföretaget har kring 60 procent av sina intäkter i webbläsarspelssegmentet och resterande 40 procent i mobilspelsegmentet. Den hittills enskilt mest framgångsrika speltiteln är Goodgames Empire som lanserades för webbläsare för ungefär sju år sedan och som har 93 miljoner registrerade användare. Mobilversionen av spelet har kommit upp i 77 miljoner användare.

I pipeline ligger mobilversionen av det nya spelet Empire Millennium Wars med väntad lansering det första kvartalet 2018. Webbversionen av samma spel är tänkt att släppas det andra kvartalet 2018.

Goodgames nettoomsättning under årets nio första månader uppgick till 71,1 miljoner euro med en ebit-marginal på 31,4 procent.

Ur presentationsmaterialet:

Not: ovanstående siffror är på årsbasis

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Stillfront Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -