På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

KOPPARBERGS BRYGGERI
RESULTATET 3 KV TYNGS AV VALUTAEFFEKTER (Direkt)

2017-11-30 08:48

STOCKHOLM (Direkt) Kopparberg Bryggeris nettoomsättning under årets nio första månader uppgick till 1.464 miljoner kronor (1.508) och resultat efter finansiella poster sjönk till 208 miljoner kronor (268).

Resultatnedgången beror enbart på valutaeffekter. Med samma genomsnittliga pundkurs som under föregående år skulle resultatet istället ökat med 3 procent, skriver bolaget.

"Volymmässigt har Kopparbergs ökat med 3 procent mot föregående år, vilket är mycket bra med tanke på vädersituationen i norra Europa, inklusive vår huvudmarknad England, där det varit extremt dåligt väder sett ur dryckesindustrins perspektiv. De flesta större aktörer har noterat minskade volymer på den brittiska marknaden under perioden", heter det.

Kopparberg har sedan ett år tillbaka arbetat med att förbättra balansen i sina valutaflöden, framförallt för att minska bolagets pundberoende.

"Från och med sista kvartalet 2017 sker en större del av våra inköp av förpackningar, transporter och tjänster i pund. Än är det för tidigt att säga hur årets resultat kommer att bli, det positiva är att vi har en ökande försäljning vilken vi räknar med skall hålla i sig, men valutakursutvecklingen är alltid en osäkerhetsfaktor", säger vd Peter Bronsman.

Under tredje kvartalet enskilt uppgick nettoomsättningen till 495 miljoner kronor (571) och resultat efter skatt blev 66,7 miljoner kronor (129).Kopparbergs B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -