NORDEN
SCHIBSTED TAPPADE I OSLO, VINX 30 -0,6% (Direkt)

2017-11-22 17:12

STOCKHOLM (Direkt) De flesta nordiska börser föll tillbaka något på onsdagen, även om ändringarna överlag var små. Det regionala indexet Vinx 30 steg 0,6 procent.

I Oslo backade OBX med 0,1 procent. Bland de stora aktierna i Norge tappade mediebolaget Schibsted efter att ha offentliggjort en riktad nyemission natten till onsdag. Bolaget har emitterat 11,88 miljoner B-aktier till en kurs på 211 kronor.

Carnegie skriver i en uppdatering att de inte förstår Schibstedledningens beslut om en emission. "Bolaget och ledningen har precis börjat återfå lite tilltro efter starka resultat för tredje kvartalet och en positiv syn på de kommande åren", skrev banken om beslutet.

Schibstedaktien tappade drygt 8 procent.

Frontline backade också efter att ha lagt fram sitt resultat för det tredje kvartalet. Driftsresultatet blev minus 5 miljoner norska kronor och driftintäkterna 140 miljoner. Efter rapporten upprepade DNB Markets sin syn att vintersäsongen kan bli en besvikelse för Frontline, på grund av överutbudet av tonnage på marknaden.

Finländska OMXH25 stängde 0,2 procent lägre och bland förlorarna för dagen fanns UPM-Kymmene, som backade 1,8 procent, Metsä Board som tappade 1,2 procent och Konecranes som handlades drygt 1 procent lägre.

Köpenhamnsbörsens C20-index stängde ned 0,1 procent. Bland dagens förlorare fanns Genmab som backade 2,4 procent, samt Lundbeck och ISS som tappade i trakterna av 1 procent. På vinnarlistan fanns i stället smyckestillverkaren Pandora, som handlades upp drygt 3 procent, och GN Store Nord samt TDC som båda stärktes med drygt 1 procent.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


GN Store Nord - I dag

{point.key}

Pandora - I dag

{point.key}

H. Lundbeck B - I dag

{point.key}

Schibsted B - I dag

{point.key}

Frontline - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -