NextCell Pharma
NextCell Pharma tar sikte på att Cellaviva kan nå andel på 2-5 procent av nyfödda - vd (Finwire)

2017-11-16 14:44
Stamcellsbolaget NextCell Pharmas vd Mathias Svahn presenterade bolaget vid Sedermeradagen i Stockholm på torsdagen. Aktien noterades på Aktietorget den 13 juli.

Huddingebolaget fokuserar på stamceller från efterbörden. Bolagets första läkemedelskandidat heter ProTrans för behandling av autoimmuna och inflammatoriska sjukdomar. Diabetes typ 1 och avstötningskomplikationer vid njurtransplantation har valts som första applikationer.

Bolaget fick i mitten av oktober klartecken från Läkemedelsverket för sin stamcellsstudie med ProTrans för patienter med nyligen diagnostiserad typ 1-diabetes. Fas I/II-studien är uppdelad i två delar. Den första delen är en doseskalering i tre steg. Den andra delen är en randomiserad, dubbel-blindad, placebokontrollerad studie . Primär säkerhets-endpoint är säkerhet vid tre månader och primär effekt-endpoint är förändring av insulinproduktion efter ett år.

NextCell Pharma har även bifirman Cellaviva som erbjuder blivande föräldrar sparande av stamceller från födseln av deras barn. Cellaviva är ensamma i Sverige med sin verksamhet och har tillstånd att bedriva biobank och vävnadsinrättning. Verksamheten har varit igång sedan september 2015.

Cellavivaboxen kostar 2 900 kronor och insamling och analys kostar 22 100 kronor. Därefter utgår en löpande förvaringskostnad på 150 kronor per månad.
- Det är en bevisad affärsmodell med evidensbaserad behandling, säger Mathias Svahn.

Det föds omkring 110 000 barn i Sverige varje år.
- Liknande länder har ett sparande på 2-5 procent, vi tror att det är rimligt, säger Mathias Svahn. Han tillägger att försäljningen fortfarande är blygsam, men är förhoppningsfull om framtiden för Cellaviva.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

NextCell Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -