STARBREEZE
DEDIKERADE TILL VR, EJ PLAN MINSKA MER I STARVR -FC (Direkt)

2017-10-24 13:21

STOCKHOLM (Direkt) Att Starbreeze minskar sitt ägande i samriskbolaget med Acer - StarVR Corporation - har ingen koppling till Starbreeze kapitalbehov. Starbreeze är fortsatt lika dedikerade till VR-satsningen och det finns inga planer på att dra ner innehavet i StarVR ytterligare.

Det säger Starbreeze finanschef Sebastian Ahlskog till Nyhetsbyrån Direkt.

Starbreeze och Acer har kommit överens om en ny finansieringsplan för samriskbolaget Star VR, som marknadsför och säljer VR-headsetet StarVR, och som parterna har ägt till hälften vardera. Acer tillför samriskbolaget 5 miljoner dollar och ökar därmed sin ägarandel till 66,7 procent.

"Vi ser VR som en otroligt viktig kompletterande plattform till pc och spelkonsolerna och det är därför vi vill vara aktiva inom det området. Nu får vi en mindre del av just hårdvaruförsäljningen, men det är inget direkt fokusområde för oss. Vi vill hålla på med innehåll, det är där vi ser stor försäljningspotential, skalbarhet och marginaler", säger Sebastian Ahlskog.

Men ni har ju samtidigt talat om att ni ser en stor potential för själva headsetet, själva hårdvaran?

"Självklart ser vi enorm möjlighet globalt för StarVR-headsetet", kommenterar finanschefen.

Uppgörelsen med Acer innebär att Starbreeze befrias från ett åtagande att skjuta till ytterligare 7,5 miljoner dollar till StarVR.

När var det meningen att ni skulle skjuta till pengarna?

"Det var inget uttalat. Det skulle vi göra på behovsbasis, det fanns ingen exakt tidsplan för det", säger Sebastian Ahlskog.

Beror dagens affär på att det nu finns ett behov?

"Nej, det är inte det som drivit fram affären", säger finanschefen.

Varför nu då?

"Vi håller ständigt på med affärsutveckling för det här bolaget och det sker främst genom styrelsen för StarVR. Det kommer att ske en ständig utveckling och det här är ett steg, det är en del av utvecklingen av bolaget", säger Sebastian Ahlskog.

Görs det för att det finns behov av ytterligare kapital i Starbreeze?

"Det är inte drivet av den finansiella ställningen på Starbreeze", säger Sebastian Ahlskog.

I det prospekt som släpptes i slutet av september, inför Starbreeze notering på Nasdaq Stockholms huvudlista, uppgavs att befintligt rörelsekapital var tillräckligt för den löpande verksamheten under kommande tolv månader. Enligt finanschefen gäller det fortfarande.

Uppgörelsen med Acer innebär att Starbreeze ägarandel i StarVR minskar till 33,3 procent. Ska det här ses som ett första steg där ni sedan avser att minska innehavet i StarVR ytterligare?

"Vi tror väldigt mycket på vårt headset, men vi vill fokusera våra finansiella resurser på innehållsproduktionen. Men vi har inga planer på att gå ner i andel", säger Starbreeze ir-chef Ann Charlotte Svensson.

Starbreeze kommer även fortsatt att äga de StarVR-relaterade immateriella rättigheterna.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Starbreeze B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -