STARBREEZE
ARBETAR FÖR FULLT MED RAID,TROR INVESTERING ÅTERFÅS (Direkt)

2017-10-24 13:21

STOCKHOLM (Direkt) Starbreeze arbete med att väcka liv i spelet Raid: World War II pågår för fullt, men det kommer ta en tid innan det får effekt.

Det säger Starbreeze ir-chef Ann Charlotte Svensson till Nyhetsbyrån Direkt.

Starbreeze släppte pc-versionen av Raid: World War II i slutet av september. Efter att till en början ha legat och pendlat på plats 30-40 på den digitala distributörsplattformen Steams globala topplista bar det rejält utför i listan.

När Nyhetsbyrån Direkt intervjuade vd Bo Andersson Klint i början av oktober var budskapet att bolaget skulle jobba hårt för att vända trenden och "få upp Raid på banan igen".

Den kommentaren gav intrycket av att det skulle hända något?

"Det är ingenting som sker över en natt. Vi är besvikna på det initiala mottagandet, men det betyder inte att vi slutar jobba med det. Det är något som pågår för fullt nu, men det kommer ta lite tid innan det får effekt", säger ir-chef Ann Charlotte Svensson

Men kommer det märkas något utåt sett, exempelvis genom marknadsföring?

"Vi kommer att vidta åtgärder", kommenterar ir-chefen.

Intervjun med Bo Andersson Klint skedde efter att Raid släppts till pc, men innan lanseringen till konsol (Playstation 4 och Xbox One) i mitten av oktober. Vid det tillfället uppgav vd:n att det var för tidigt att ha en åsikt om huruvida den investering Starbreeze gjort i spelet skulle återfås.

Tror ni att ni ska få tillbaka investeringen som var 8 miljoner dollar?

"Det är vår bestämda åsikt att vi kommer att klara det. men det kommer att ta längre tid nu helt enkelt när försäljningen inte tagit fart direkt", säger Starbreeze finanschef Sebastian Ahlskog och fortsätter:

"Det man gör nu är att man justerar två olika planer internt. Den ena är marknadsföringsplanen för Raid och den andra är produktplanen och det gör man för att öka aktiviteten för spelet och bredda spelarbasen".

Raid: World War II är utvecklat av den kroatiska spelstudion Lion Game Lion med Starbreeze som förläggare.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Starbreeze B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -