DAIMLER
PLANERAR EGNA BOLAG FÖR BIL- SAMT LASTBILSDIVISIONER (Direkt)

2017-10-16 11:58

STOCKHOLM (Direkt) Daimler planerar att separera personbils- från lastbils- och bussverksamheten genom att placera de två divisionerna i olika legala enheter, i tillägg till den redan legalt separata finanstjänstsdivisionen.

Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande, där planen motiveras med att separata legala enheter underlättar divisionernas fokus på förändrade krav från marknader och kunder.

Daimler planerar att investera ett tresiffrigt antal miljoner euro i de första stegen av förändringen, som enligt vad som påpekas inte innehåller några planer på att avyttra någon av de tre divisioner som blir resultatet.

Vid halvårsrapporten i slutet av juli bedömde flera analytiker att sådana strukturåtgärder som nu planeras - avsikterna meddelades av bolaget på ett mindre formellt sett redan då - skulle kunna bana väg för en separat lastbilsenhet, samt minska Daimlers konglomeratrabatt med omkring 30 miljarder euro (börsvärdet är i skrivande stund 73 miljarder euro).

Inte heller finns något definitivt styrelsebeslut om den nya divisionsstrukturen, påpekas i pressmeddelandet. Förändringen kan träda i kraft tidigast 2019.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


MERCEDES-BENZ GRP NA O.N. - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -