På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

KOPPARBERGS BRYGGERI
NEUTRAL VÄDEREFFREKT, MEN VALUTAPRESS (Direkt)

2017-08-30 08:47

STOCKHOLM (Direkt) Bryggeriet Kopparbergs viktigaste valuta, det brittiska pundet, har under det första halvåret i snitt varit mycket lägre än föregående år. Vad det gäller vädret på bolagets viktigaste marknader har det varit likvärdigt med i fjol.

"De största osäkerhetsfaktorerna är och kommer alltid att vara valutakursutvecklingen samt vädret", skriver bolaget i sin delårsrapport där rörelsevinsten steg till 104 miljoner kronor (94,5) i det andra kvartalet.

"På Systembolaget behåller Kopparberg Päroncider och Sofiero Original sina positioner inom respektive segment. Vi fortsätter vår fokusering på den brittiska cidermarknaden och under det första halvåret har vi här ökat vår försäljning med 17 procent jämfört med samma period föregående år", skriver vd Peter Bronsman.

Utöver Storbritannien steg försäljningen även på marknader som Spanien, Grekland, Irland, Cypern och Australien.Kopparbergs B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -