Ayima
Minusresultat för Ayima i andra kvartalet - lönsamhet väntas i fjärde kvartalet (Finwire)

2017-08-24 11:41
Sökmotorbolaget Ayima redovisar ökade intäkterna under andra kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt ett minskat rörelseresultat.

De totala intäkterna uppgick till 31,8 miljoner kronor (24,5), en ökning med 30 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet och resultatet före skatt blev -5,1 miljoner kronor (1,4). Resultatet efter skatt blev -5,3 miljoner kronor (1,5). Resultat per aktie hamnade på -1,0 kronor (0,3).

Likvida medel var 6,3 miljoner kronor (7,2) per den 30 juni. Kassaflödet från den löpande verksamheten var 0,5 miljoner kronor i andra kvartalet (7,9).

"Jag känner dock att resultatet för andra kvartalet kunder varit något starkare, flera stora kundprojekt försenades på grund av faktorer som var utanför Ayimas kontroll, detta är något vi arbetar för att förbättra. Jag förväntar mig nu att dessa projekt kommer bidra positivt till vår omsättningen och resultatet​ ​redan​ ​från​ ​kvartal​ ​tre​ ​och​ ​in​ ​under​ ​kvartal​ ​fyra. På den positiva sidan har vi en extremt stark pipeline för nya kunduppdrag och vårt fokus på tillväxt börjar visa resultat i och med förväntade, stora kundvinster i kvartal tre- och fyra samt att vara tillbaka som​ ​lönsam​ ​koncern", skriver vd Mike Jacobson i rapporten.

Ayimas mål för återstoden av 2017 är fortsatt tillväxt och expansion, samtidigt som kostnaderna och kassaflödet noggrant kontrolleras under de kommande månaderna för att maximera rörelsemarginalen. Med tillväxtstrategi och kostnadskontroll på plats förväntar sig bolaget att återvända till lönsamheten under fjärde kvartalet 2017 och returnera ett bra resultat per aktie.


[Tabell 1]

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Ayima Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -