LIFE ASSAYS
ÅTERHÄMTNING 2 KV EFTER SVAGT 1 KV (Direkt)

2017-08-18 09:27

STOCKHOLM (Direkt) Life Assays försäljning vände upp under andra kvartalet, efter en nedgång under det första kvartalet.

"En svag försäljning i Asien under första kvartalet har under det andra kvartalet återhämtat sig, då främst i Kina, säger vd Anders Ingvarsson i delårsrapporten.

De 50 instrument som levererades i juni har, som meddelats tidigare, bland annat installerats på de första fem av totalt 80 kliniker i veterinärkedjan Ba Bi Tang. Försäljningen av reagens löper nu i stadig takt och distributören ökar sin prognos för andra halvåret tack vare de 50 nya instrumenten, skriver bolaget.

Bolagets nästa produktlansering är SAA för häst på bolagets Magnia-system. Utvecklingen har fortlöpt enligt plan under det andra kvartalet och testen utvärderas just nu i Tyskland.

Även arbetet med att ta fram kvantitativa engångstest i Finland går enligt plan.

Vad gäller cancerstudien så är allt sammanställningsarbete klart och accepterat för publikation, men ännu inte publicerat.

"Ägarbolaget har genomgått en omstrukturering som är klar men av olika skäl har man ännu inte gått in i Fas 2 av studien. Vi står i löpande kontakt med teamet för att kunna ta fram de reagens som behövs så snart de sätter i gång Fas 2" heter det.

Koncernens likviditet per den 30 juni är inte tillräcklig för att säkerställa verksamhetens drift under den kommande tolvmånadersperioden varför ytterligare finansiering kommer vara nödvändig.

"Ledningen och styrelsen är trygga i sin förvissning om att finansieringen för det kommande årets drift går att säkerställa", skriver bolaget.

Eget kapital vid kvartalets utgång var 20,7 miljoner kronor och soliditeten var 57 procent.

Andra kvartalet i sammanfattning

Nettoomsättning 1,8 mln kr (2,2)

Rörelseresultat -5,3 mln kr (-4,8)

Resultat efter skatt -5,4 mln kr (4,9)

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -