IMPACT COATINGS
NETTORESULTAT -14,0 MLN KR 2 KV (Direkt)

2017-08-18 08:49

STOCKHOLM (Direkt) Impact Coatings redovisar ett resultat efter skatt på -14,0 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017 (-2,8).

De totala intäkterna uppgick till 2,8 miljoner kronor (5,3) medan kassaflödet för perioden blev 3,9 miljoner kronor (28,3), det sistnämnda förstärkt av en kortsiktig kredit. Halvårsresultatet var negativt om 14,4 miljoner kronor (-2,7).

Bolaget hänvisar till att kostnader förknippade med forskning och utveckling av "nästa generation Inline Coaters aktiveras".

"Så sker dock inte med kostnader relaterade till skalbarhet och produktionseffektivitet, vilka tas direkt i löpande räkning, något som i hög grad påverkat halvårsresultatet", skriver bolaget.

Impact Coatings vd Henrik Ljungcrantz skriver att det i Kina råder ett nästan "omåttligt intresse för bränsleceller" och att bolaget nu fokuserar på Kina samt på att öka skalbarheten i produktionen "för att kunna möta ökade beställningsvolymer".

"Vi intensifierar satsningen på och bearbetning av den kinesiska marknaden och tittar bland annat på en fast etablering på plats i Kina inom en nära framtid", skriver han även.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Impact Coatings - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -