Dalsspira
Dalsspira lanserar yoghurt i två smaker (Finwire)
2017-08-17 11:10
Dalsspira mejeri lanserar yoghurt i två smaker, en mild naturell och en milj vaniljyoghurt, gjord av komjölk från bolagets gårdar. Det framgår av ett pressmeddelande.
Lanseringen planeras till vecka 37 och försäljning kommer initialt att ske regionalt i Dalsspiras cirka 70 butiker i Bohuslän och Dalsland. Faller lanseringen väl ut är målsättningen att erbjuda yoghurten även nationellt. Omsättningsmässigt förväntas yoghurten bli den största produkten efter mjölken. Lanseringen av yoghurt baserat på komjölk ökar mejeriets kapacitetsutnyttjande ytterligare vilket är positivt för lönsamheten.
"Genom att öka produktsortimentet får vi ett bra basutbud för att kunna ta ökade marknadsandelar och nå fler butiker. Jag hoppas snart kunna presentera ytterligare produkter som vi för närvarande utvecklar", säger Malin Jakobsson, vd på Dalsspira mejeri.
Lanseringen planeras till vecka 37 och försäljning kommer initialt att ske regionalt i Dalsspiras cirka 70 butiker i Bohuslän och Dalsland. Faller lanseringen väl ut är målsättningen att erbjuda yoghurten även nationellt. Omsättningsmässigt förväntas yoghurten bli den största produkten efter mjölken. Lanseringen av yoghurt baserat på komjölk ökar mejeriets kapacitetsutnyttjande ytterligare vilket är positivt för lönsamheten.
"Genom att öka produktsortimentet får vi ett bra basutbud för att kunna ta ökade marknadsandelar och nå fler butiker. Jag hoppas snart kunna presentera ytterligare produkter som vi för närvarande utvecklar", säger Malin Jakobsson, vd på Dalsspira mejeri.
Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire