FINANS
FÄRRE ANLITADE ANALYSHUS FÖR STOR TYSK FÖRVALTARE - FT (Direkt)

2017-06-22 12:05

STOCKHOLM (Direkt) Tysklands tredje största tillgångsförvaltare, Union Asset Management, förväntas mer än halvera antalet analysleverantörer inför kommande finansregelverksförändringar.

Det rapporterar Financial Times.

Efter årsskiftet träder det så kallade Mifid II-regelverket i kraft i Europa varpå kostnaden för analyser och möten med företag måste separeras från kurtagenotan.

"Hittills har vi inte satt ett nummer på kostnaden för analysen. Seniora chefer på alla typer av förvaltningsbolag vill minska dessa typer av kostnader, antingen genom att göra mer analys internt eller genom att förhandla om priset", säger Union-styrelsemedlemmen Alexander Schindler till FT.

Union tar i dagsläget del av analyser från mer än 200 externa analysfirmor. Alexander Schindler som även basar över den europeiska förvaltarorganisationen Efama, tror att denna siffra senare i år kommer att röra sig ner under 100-strecket.

Financial Times konstaterar att banker och mäklarfirmor har en press att visa på deras värde. Alexander Schindler för fram att det faktum att förvaltningsindustrin generellt kommer minska antalet analysleverantörer oundvikligen kommer att leda till en minskning av antalet analyshus.

Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7918

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -