Aktietorget byter till NGM:s handelssystem Elasticia (Finwire)

2017-06-21 15:27
Aktietorget har beslutat att byta handelssystem till Elasticia. Bytet medför större flexibilitet för aktiehandeln och möjliggör handel med olika nordiska valutor. Det skapar också bättre möjligheter till samarbete och anpassning i samband med övergången till de nya finansmarknadsreglerna MiFid II. Skiftet till det nya handelssystemet beräknas ske i november och kommer inte innebära någon praktisk skillnad för Aktietorgets bolag och investerare, skriver marknadsplatsen i ett pressmeddelande.

Elasticia ägs och används av NGM, Nordic Growth Market vilket innebär att Aktietorgets väsentliga medlemmar, banker och fondkommissionärer, redan är kopplade till plattformen.
Några av Europas större banker tillkommer som medlemmar på Aktietorget i samband med bytet av handelssystem. NGM är ett dotterbolag till Börse Stuttgart.

"Skiftet innebär flera fördelar för Aktietorget och våra kunder. Systemet kommer att underlätta för oss att genomföra förändringar för att svara på marknadens behov. Det gör det också enklare att utvidga vårt erbjudande till nya och befintliga företag, bland annat genom att på sikt kunna acceptera handel i flera nordiska valutor. Dessutom skapar det bättre samarbetsmöjligheter kring MiFid II. Investerarna, bolagen och våra partners kommer inte att märka någon skillnad när skiftet sker i november, det var väldigt viktigt för oss i valet av system", säger Peter Gönczi, vd på Aktietorget.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -