SEADRILL
AKTIEN STIGER, OMSTRUKTURERINGSSAMTAL "AVANCERAD" FAS (Direkt)

2017-05-24 09:55

STOCKHOLM (Direkt) Det krisande norska oljeservicebolaget Seadrill stiger med runt 20 procent i förmiddagshandeln på Oslo-börsen under onsdagen.

Bolaget uppger att dess omstruktureringssamtal befinner sig i "avancerad" fas med tredje part och besläktade investerare samt långivare gällande en omfattande omstrukturering.

Det framgår av onsdagens kvartalsrapport.

Seadrill befinner sig också i samtal med vissa obligationsägare, framgår det vidare.

Dock understryker bolaget att det inte kan garantera att det bli någon uppgörelse då flera avgörande faktorer fortfarande diskuteras och att det alltjämt kan bli tal om konkursskydd under Chapter 11 och att Seadrill förbereder sig för ett sådant utfall.

I samband med rapporten meddelades även att Anton Dibowitz utsetts till ny vd från och med halvårsskiftet. Vidare överträffade Seadrills ebitda-resultat förväntningarna med råge enligt Bloomberg News sammanställning.

I början av april meddelade Seadrill att det nått en överenskommelse med sina banker om förlängning av tidsfristen för att uppnå vissa delar i sin omstruktureringsplan.

De nya överenskommelserna med långivarna innebar då bland annat att Seadrill fick till den 31 juli på sig att implementera sin omstruktureringsplan, från tidigare deadline om 30 april. Bolaget fick även då en förlängning vad gäller justeringar av kovenanter från 30 juni till 30 september.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -