H&M
SVEN-OLOF JOHANSSON KÖPT AKTIER, SKA NOG KÖPA MER (NY) (Direkt)

2017-04-21 14:12

(Tillägg: lägger till från en artikel i DI)

STOCKHOLM (Direkt) Fast Partners huvudägare och vd Sven-Olof Johansson har under det första kvartalet köpt 600.000 aktier i H&M, en aktiepost som i dagsläget är värd ungefär 130 miljoner kronor.

Det framgår av den senaste sammanställningen från ägardatatjänsten Holdings.

På Aktiespararnas Börskväll på torsdagen framkom att Sven-Olof Johannson nu tittar på nya privata placeringsmöjligheter efter den försäljning av Volvoaktier han nyligen gjorde. Han tillade att han vanligtvis koncentrerar sig på ett bolag åt gången och att han gjort en del aktieköp, men vilket bolag det rör sig om avstod han dock från att svara på.

I en kommentar till DI.se uppger Sven-Olof Johansson att han har en känsla av att H&M har kommit ned i en svacka och håller på att göra en vändning.

"Sedan är konsumtionen generellt sett dålig, men det gäller i hela världen, detaljhandeln kommer inte igång riktigt. Men H&M har en rätt klar e-handelsstrategi och har gjort enormt stora investeringar i en ny e-handelsplattform som har kostat väldigt mycket. Jag tror att resultatet kan se bättre ut framöver", säger han och tillägger att han "förmodligen", ska köpa mer aktier i klädbolaget.

Sven-Olof Johansson har vid ett tidigare tillfälle varit ägare i H&M då han under en kort period under 2011 hade ett innehav på 11.000 aktier.Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -