NEW YORK
STARKT KONSUMENTFÖRTROENDE GER LYFT, S&P 500 +0,6% (Direkt)

2017-03-28 18:15

STOCKHOLM (Direkt) USA-börserna visade en tydlig uppgång under tisdagen. Överraskande stark statistik över hushållens förtroende fick börserna att ticka uppåt.

President Donald Trumps misslyckande med att få igenom en ny hälsovårdsreform sent i fredags låg emellertid fortfarande som en våt filt över marknaderna. På måndagen reagerade börserna med att tydligt handlas ned inledningsvis, för att sedan återhämta sig successivt.

Vid 18-tiden på tisdagen noterades Dow Jones industriindex upp 0,5 procent till 20.655. Det bredare S&P 500 handlades upp 0,6 procent till 2.355 och det teknikorienterade Nasdaqs kompositindex steg 0,4 procent.

Statistik, som kom klockan 16.00, visade att de amerikanska hushållens konfidensindikator steg till 125,6 i mars, vilket var det högsta utfallet sedan december 2000. Siffran var också klart högre än analytikernas snittförväntningar.

Tesla steg 2,8 procent, efter att det kinesiska internetföretaget Tencent har köpt 5 procent av aktierna i elbilsföretaget för 1,78 miljarder dollar.

Även biljätten Ford var upp, med 2,4 procent. Bolaget bekräftade nyheterna, som president Donald Trump i förhand flaggat för på Twitter, om att det kommer att investera 1,2 miljarder dollar i tre Michigananläggningar, vilket kommer att skapa eller rädda 130 arbetstillfällen i Michigan.

GM steg 3,1 procent efter krav från hedgefondförvaltaren David Einhorn på åtgärder för att lyfta fram aktievärdet.

Snap, bolaget bakom den populära fotoappen Snapchat, föll 3,4 procent sedan Facebook lanserat en liknande app.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Ford Motor - I dag

{point.key}

General Motors - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -