BRAVIDA
NY DIVISION SKA FRÄMST VÄXA ORGANISKT ENL VD - MEDIA (Direkt)

2017-03-28 14:53

STOCKHOLM (Direkt) Bravidas nya division "Riks", som samlar installationsbolagets erbjudande i Sverige inom specialområdena säkerhet, kyla, sprinkler, teknisk fastighetsdrift och kraft, ska framför allt fokusera på organisk tillväxt, och bolaget "kommer inte att göra några felaktiga förvärv bara för att växa denna del".

Det säger Bravidas vd Mattias Johansson till branschnyhetssajten Installationssiffror.se på tisdagen, efter att under morgonen ha skickat ut ett pressmeddelande om den nya divisionen.

Vidare uppger han att inrättandet av den nya divisionen inte handlar om att rätta till några akuta problem, utan om att få fram vad man kallar "en outnyttjad potential".

"Denna outnyttjade potential innebära inte bara, menar han, tillväxtmöjligheter, utan i hög grad också en möjlighet till ett marginallyft", skriver Installationssiffror.se.

Den nya divisionen kommer enligt nyhetssajten initialt att omsätta strax under 1 miljard kronor. Det kan ställas mot omsättningen i Sverige på 8,76 miljarder kronor 2016, och koncernens omsättning på 14,8 miljarder samma år.

Divisionen bildas formellt i april 2017.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Bravida Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -