OSCAR PROPERTIES
TÄNKER INTE SÄLJA MER - HUVUDÄGARE (Direkt)

2017-03-15 11:53

STOCKHOLM (Direkt) Ägarspridning och ökad free-float, det är vad som ligger bakom att Oscar Properties vd och huvudägare Oscar Engelbert på tisdagskvällen sålde aktier för drygt 300 miljoner kronor. Någon mer försäljning blir det inte.

"Den feedback jag fått från investerare är att ägandet borde spridas och free-floaten öka. Jag tror att det är bra för bolaget och bra för aktien", säger Oscar Engelbert till Nyhetsbyrån Direkt.

Oscar Engelbert sålde i en så kallad placering 3,75 miljoner aktier, motsvarande 12,4 procent av det totala antalet aktier i bolaget. Efter försäljningen uppgår hans innehav i bolaget till lite mer än 12 miljoner aktier, eller drygt 40 procent av kapitalet.

Priset sattes till 81 kronor per aktie efter en så kallad accelererad bookbuilding-process, vilket innebär en rabatt om nästan 10 procent jämfört med stängningskursen föregående dag. Detta trots att intresset från svenska och internationella investerare sägs ha varit stort.

"Jag tycker att det är rätt att lämna några kronor på bordet. Vi fick in många bra nya ägare och jag är väldigt nöjd med hur försäljningen genomfördes", säger Oscar Engelbert och påpekar att likviditeten i aktien varit begränsad och att en större rabatt inte är ovanlig när en huvudägare minskar sitt innehav.

Några fler försäljningar av aktier planerar Oscar Engelbert inte.

"Nej, lägre än så här vill jag inte gå, mer blir det inte. Nu har jag hamnat på en lämplig nivå och vi har fått den ägarspridning vi vill ha", säger han.

Att huvudägaren minskar sitt innehav från strax över 52 procent till drygt 40 procent kommer inte ha någon praktisk betydelse för hur bolaget styrs, menar Oscar Engelbert vidare.

"Jag är fortfarande huvudägare och enskilt störste ägare."

I ett pressmeddelande där aktieplaceringen offentliggörs lyfter bolaget fram att det fastighetsinriktade investmentbolaget Kvalitena tagit "en stor andel" av aktierna.

"Jag känner Kvalitena bra, de har varit duktiga på att bygga och utveckla bolag och jag är glad över att ha dem i ägarlistan", kommenterar Oscar Engelbert.

Bland dem som deltog på köpsidan märks också bolagets vice vd Thomas Perslund och finanschefen Navid Rostam, som köpte aktier för 2 respektive nästan 1,5 miljoner kronor.

Enligt Finansinspektionens insynsrapportering har även finansmannen Staffan Persson varit aktiv, med en ökning av innehavet om drygt 123.000 aktier, värda 10 miljoner kronor. Staffan Persson är bolagets näst störste ägare med ett innehav om 2,6 miljoner aktier och 8,5 procent av bolaget per den sista februari, enligt ägardatabasen Holdings.

Aktien handlades strax före 12-tiden på onsdagen till 82 kronor, en nedgång med nästan 9 procent för dagen.

Graf: Oscar Properties kursutveckling

Källa: Infront

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Oscar Properties Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -