Hybricon Bus
Aktietorgets disciplinkommitté tilldelar Hybricon en allvarlig erinran (Finwire)

2017-02-02 09:06
Aktietorgets disciplinkommitté tilldelar elbusstillverkaren Hybricon Bus en allvarlig erinran. Det framgår av ett pressmeddelande från Aktietorget.

Hybricon har sammanfattningsvis gjort sig skyldig till ett flertal överträdelser av Aktietorgets noteringsavtal. Omfattningen av överträdelserna är sådan att det visar att bolaget inte haft förmågan att uppfylla de krav som ställs på informationsgivningen i ett noterat bolag. Bristerna i informationsgivningen har medfört att marknaden saknar korrekt information om bolagets finansiella ställning. Det är av grundläggande betydelse för marknadens förtroende för aktiemarknaden och marknadsplatsen att noterade bolags informationsgivning är korrekt.

Det har framgått att Hybricon på allvar tagit till sig Aktietorgets anmärkningar. Genom det förtydligande pressmeddelandet den 15 september 2016 korrigerade också bolaget den information som i olika avseenden tidigare lämnats och tog på sig allt ansvar. Aktietorget
har vid förhandlingen framfört att man ser mycket positivt på bolagets agerande efter marknadsplatsens framförda anmärkningar.

Bolaget har bland annat rekryterat en ny verkställande direktör med betydande erfarenhet av styrelsearbetet och kvalitetsfrågor, anlitat en kommunikationsbyrå, som ska se till att skrivningar i pressmeddelanden och delårsrapporter med mera blir tydligare samt därutöver inlett ett omfattande internt arbete för att säkerställa att kommunikation med marknaden och marknadsplatsen i framtiden kommer att vara tydligare och i överstämmelse med noteringsavtalet och god sed på aktiemarknaden.

Disciplinkommittén ser, liksom Aktietorget, positivt på de ansträngningar bolaget gjort och gör för att det inträffade inte ska upprepas. De överträdelser som Hybricon ostridigt begått får emellertid sammantagna anses allvarliga. Disciplinkommittén beslutar därför att tilldela Hybricon en allvarlig erinran.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Hybricon - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -