På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

LUNDIN PETROLEUM
STARKARE ÄN NÅGONSIN, LJUS FRAMTID ENLIGT VD (Direkt)

2017-01-02 08:43

STOCKHOLM (Direkt) Lundin Petroleum står starkare rustat inför framtiden än någonsin.

Det säger oljebolagets vd Alex Schneiter i måndagens Dagens industri och ser med tillförsikt på framtiden.

Lundin-bolaget räknar med stigande produktion under 2017 tack vare ökad produktion vid det norska storfältet Edvard Grieg. När även det stora prestigeprojektet Johan Sverdrup sätts i produktion i slutet av 2019 kommer bolagets produktion öka till 120.000 fat per dag och till 150.000 fat när den andra produktionsfasen tas i drift 2022. Under 2016 väntas snittproduktionen uppgå till 70.000-75.000 fat per dag.

Alex Schneiter lyfter samtidigt fram bolagets prospekteringsborrningar i år i den södra delen av Barents hav. Beträffande en särnotering av de icke-norska tillgångarna svarar han svävande med att framtiden får utvisa.

En utdelning från bolaget är enbart en tidsfråga enligt vd och menar att det kan ske när produktionen kommit i gång vid Johan Sverdrup i slutet av 2019 eller om oljpriset stabiliserat sig en bit över 60 dollar per fat, vilket är en upprepning från tidigare budskap.

Lundin-aktien som avslutade det förra året med en rekordnotering på kring 198 kronor betingar nu ett marknadsvärde på över 67 miljarder kronor.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Lundin Energy - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -