Beowulf Mining
Beowulfs Minings ansökan för Kallak North får förlängd deadline till 28 februari 2017 (Finwire)

2016-11-16 13:37
Prospekteringsbolaget Beowulf Mining lämnar en uppdatering av sin ansökan om bearbetningskoncession för Kallak North utanför Jokkmokk. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beowulf Mining erfar att Bergsstaten har beviljat Länsstyrelsen i Norrbottens län mer tid, fram till den 28 februari 2017, för att svara på Bergsstatens frågor. Det är en del i ansökan om bearbetningskoncessionen och ska ses mot bakgrund av Högsta förvaltningsdomstolens dom i målet Norra Kärr i februari 2016. Tidigare besked var att Bergstaten skulle ha givit Länsstyrelsen fram till den 16 december på sig att svara på frågorna.

Bolagets svenska experter har de senaste två veckorna förberett ett dokument, vilket analyserar de formella uttalanden som gjorts sedan oktober 2014 av de olika parterna som är inblandade i ansökan för Kallak North. Målet med analysen är att visa på att Beowulfs ansökan uppfyller svensk lag och den kommer inom kort att lämnas in till Bergsstaten och Länsstyrelsen.

"Även om en förlängning av Länsstyrelsens tidsfrist för att slutföra sitt arbete kan göra aktieägare besvikna, är Länsstyrelsens utlåtande mycket viktigt", kommenterar Kurt Budge, vd i Beowulf Mining. Han säger också att det legala ramverket inte har ändrats under de senaste två åren och att bolagets ansökan är i enlighet med Högsta förvaltningsdomstolens dom i målet Norra Kärr.

"Bolagets analys av de formella uttalanden som gjorts av parterna i ansökan för Kallak North kommer att visa att bolaget har uppfyllt kraven i svensk lagstiftning. Jag var i förra veckan i Jokkmokk och Luleå och kommer att vara i Stockholm nästa vecka, jag försäkrar aktieägarna att vi inte lämnar något åt slumpen i vårt arbete med att få igenom ansökan om bearbetningskoncession för Kallak North", avslutar Kurt Budge.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Beowulf Mining SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -