Idogen
Idogen gör genombrott genom proof-of-concept studie (Finwire)

2016-09-12 08:39
Idogen presenterar ett genombrott för sin forskning kring tolerogena vaccin. Företaget har i en proof-of- concept-studie visat att teknologin som företaget forskat kring framgångsrikt kunnat överföras till humana celler. Dessa positiva resultat utgör ett avgörande steg i utvecklingen av ett tolerogent vaccin och ett viktigt steg närmare behandling av svårt blödarsjuka patienter som utvecklat faktor VIII-antikroppar, heter det i ett pressmeddelande.

Tidigare har bolaget inte uppvisat att tekniken fungerar i annat än djur.

Idogen har i sin utvecklingsstrategi som första indikation att behandla patienter med blödarsjuka, hemofili A, som utvecklat antikroppar mot sitt livsviktiga läkemedel koagulationsfaktor VIII.

”Att vi lyckats ta fram humana tolerogena dendritiska celler är en stor framgång för oss. Vi har tidigare visat proof-of-concept i en djurmodell – nu har vi tagit nästa kliv och visat proof-of-concept i provrörsförsök med celler från människa. Detta framsteg är en viktig milstolpe och innebär att bolaget tagit ett avgörande steg närmare en behandling för svårt blödarsjuka patienter som drabbats av immunreaktion mot sin livsviktiga faktor VIII”, kommenterar vd Lars Hedbys.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -