Fastout
Fastout genomför företrädesemission på 10,5 miljoner kronor (Finwire)

2016-08-31 14:32
Drönarbolaget Fastout beslutade vid styrelsemöte idag den 31 augusti att genomföra en fullt garanterad nyemission som ska tillföra bolaget 10,5 miljoner kronor före emissionskostnader på 1,2 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren i nyemissionen innebär att sex befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 1,30 kronor per aktie.

Företrädesemissionen är garanterad till 100 procent genom garantiåtaganden och teckningsförbindelser. Styrelsen utnyttjar mandatet från årsstämman att besluta om nyemission.

Motivet till emissionen är att möjliggöra en snabbare expansion i linje med styrelsens strategi.

"Vi har haft ett riktigt bra år hittills och landat många viktiga avtal och tunga samarbetspartners, inte minst i samband med utlandsetableringarna. Det är mycket glädjande att vi kan öka takten ytterligare med hjälp av nyemissionen. Och extra starkt att den är garanterad fullt ut", säger Alexander Greidinger, vd för FastOut.

Sista dag för handel inklusive teckningsrätt är den 13 september och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 14 september. Teckningstiden löper från 20 september till 4 oktober och handel med teckningsrätter pågår den 20 september till 30 september.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Fastout Int - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -